• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з автором навчально-методичного комплекту «Навчання грамоти» Цеповою Іриною Вікторівною

Зустріч з автором навчально-методичного комплекту «Навчання грамоти» Цеповою Іриною Вікторівною

2017-02-10

/Files/images/xYLxXoW_cp4.jpg

8 лютого 2017 року кафедрою дошкільної та початкової освіти було проведено зустріч слухачів курсів підвищення кваліфікації учителів початкових класів з кандидатом педагогічних наук, доцентом кафедри теорії і методики викладання філологічних дисциплін у початковій школі ХНПУ ім. Г. С. Сковороди Іриною Вікторівною Цеповою.

Цепова І. В. є автором понад 100 робіт з методики навчання читання і письма учнів 1 класу. Ірина Вікторівна Цепова представила навчально-методичний комплект «Навчання грамоти» у контексті оновлених шкільних програм. У ході виступу нею були висвітлені питання реалізації взаємозв’язку мовної та мовленнєвої ліній під час навчання грамоти першокласників. Вона наголосила про важливість формування в молодших школярів комунікативної компетентності, тобто здатності за допомогою писемності спілкуватися з людьми, пізнавати і повідомляти інформацію, розв’язувати життєві важливі завдання.

Науковець особливу увагу звернула на навчання ліворуких дітей, зокрема на умови успішного навчання їх письму. На її думку, умовами успішного навчання ліворукої дитини є проведення занять з розвитку дії співдружності обох рук, а також необхідності спиратися на образне мислення, при якому кожна буква стає «живою» картинкою, що має свій художній образ та хвилює уяву дитини і тому легко запам’ятовується.

Виступ Цепової І. В. супроводжувався показом авторських художніх образів писемних літер і прикладами дитячих малюнків.

Учителі початкових класів мали можливість ознайомитися з видами художніх образів писемних літер та прийомами роботи з ними на уроках навчання грамоти.

По завершенню зустрічі педагоги області відзначили актуальність висвітленої теми, важливість поповнення методичних надбань та практичну спрямованість отриманої інформації.

Інформацію підготувала старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук Тіхонова Н.Г.

Кiлькiсть переглядiв: 219