• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання обласної творчої лабораторії вчителів початкових класів

Засідання обласної творчої лабораторії вчителів початкових класів

2017-03-02

/Files/images/P3020779.JPG

02 березня 2017 року на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» відбулося засідання обласної творчої лабораторії з проблеми «Виховання ціннісного ставлення до людини у молодших школярів у навчально-виховному процесі», керівник Третяк Ольга Петрівна.

Відкрила засідання творчої лабораторії завідувач кафедри ДПО Тарапака Наталія Володимирівна, кандидат педагогічних наук, доцент. Вона акцентувала увагу присутніх на проблемі «Українська сім’я – вихователь найкращих якостей людини».

Старший викладач кафедри ДПО, кандидат педагогічних наук Третяк О.П., звернула увагу на особливості організації навчально-виховноï роботи у 1-х класах у світлі реалізації концептуальних засад реформування початкової загальної освіти. Вона наголосила, що необхідно організовувати таку навчально-виховну роботу, яка розширювала б морально-етичний світогляд молодших школярів та визначала б їхнє ставлення до інших людей.

На усіх учасників творчої лабораторії особливе враження справили відкриті виховні заходи, які підготували вчителі початкових класівз учнями 2-их класів НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 31 з гімназійними класами, ЦДЮТ «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області - Кучмистенко Т.М. та Долока С.М. на тему: «Подорож до краïни Доброти» та «Чарівна планета Ромашок». Учні отримали певні знання про можливі виходи з різних життєвих ситуацій, вчилися давати визначення поняттям: «доброта», «дружба», «добра людина», «доброзичливість», «душевна щедрість»: тренувалися в умінні сприймати і розуміти іншу людину, у культурі спілкування.

Під час засідання творчої лабораторії відбувся «Круглий стіл» на якому директор НВО Тиханська Т.І. розповілапро навчальний заклад та про «Традиціï родинноï педагогіки». Заступник директора з навчально-виховноï роботи Табальчук С.В. поділилася досвідом організації роботи сімейного виховання.

У ході обговорення учасники ділилися досвідом роботи з виховання ціннісного ставлення до людини в учнів 1 – 4-их класів (Павлова Т.А., Коваленко Н.І. Лисенко О.М. Гребінка С.В., Жуфалаян В.О ).

Усі учасники творчої лабораторії у процесі педагогічного дослідження та обговорені на «Круглому столі» дійшли висновків, що провідну роль у вихованні ціннісного ставлення до людини в молодших школярів у навчально-виховному процесі належить учителеві, його авторитету, його впливу на дітей, його прикладу (як потрібно аргументувати своï думки, як слід ставитися до висловлень іншого).

Учителі висловили щиру вдячність кафедрі ДПО КЗ «КОІППО імені

Василя Сухомлинського», адміністрації школи та педагогічному колективу

НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 31 з гімназійними класами, ЦДЮТ «Сузір’я» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

/Files/images/P3020774.JPG

/Files/images/P3020773.JPG/Files/images/P3020811.JPG/Files/images/P3020789.JPG/Files/images/P3020815.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 244