• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласна конференція з проблеми «Використання сучасних технологій навчання як засіб підвищення ефективності уроків у початковій школі»

Обласна конференція з проблеми «Використання сучасних технологій навчання як засіб підвищення ефективності уроків у початковій школі»

2017-03-23

/Files/images/P3220834.JPG

23.03.2017 р. в рамках курсів підвищення кваліфікації учителів початкових класів (керівники: Кондратова В.В., Третяк О.П.) відбулася обласна конференція з проблеми: «Використання сучасних технологій навчання як засіб підвищення ефективності уроків у початковій школі».

У даному заході брала участь Лаврова А.А. – працівник з освітніми установами інтерактивного навчального проекту, яка висвітлила проблему «Впровадження ІКТ В освітній процес на прикладі інтерактивного курсу «Vchy.com.ua» з математики для початкової школи» та ознайомила слухачів курсів з можливостями освітньої платформи «Vchy.com.ua» для навчання школярів 1-4 класів. Вона зазначила, що учні можуть займатися на платформі без обмежень у шкільний час (до 16.00). У вечірній час вони можуть вирішити до 20 безкоштовних завдань. З інструкцією щодо використання «Vchy.com.ua» можна ознайомитися за поданим нижче додатком.

На конференції також виступали викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти (Тарапака Н.В., Кондратова В.В., Третяк О.П., Тіхонова Н.Г.) та учителі початкових класів Кіровоградської області.

В ході конференції були розглянуті такі питання:

1) Компетентнісний потенціал початкової школи.

2) Підготовка вчителів початкових класів до навчання

учнів 1-х класів відповідно до концептуальних засад реформування початкової загальної освіти.

3) Впровадження інтерактивних технологій навчання.

4) Інтегративні технології навчання.

5) Застосування ІКТ в навчальному процесі початкової школи.

6) Проблемно-евристичні технології навчання.

7) Нестандартні уроки в початкових класах.

8) Застосування ігрових педагогічних технологій в навчально-виховному процесі початкової школи.

9) Проектно – технологічна діяльність молодших школярів.

10) Встановлення міжпредметних зв’язків на уроках в початковій школі – шлях до цілісного сприйняття навчального матеріалу, формування системного мислення, позитивного емоційного ставлення до пізнання.

11) Розвиток пізнавальних здібностей учнів початкових класів.

12) Робота з обдарованими дітьми.

/Files/images/P3220863.JPG/Files/images/P3220850.JPG/Files/images/P3220861.JPG/Files/images/P3220851.JPG/Files/images/P3220854.JPG/Files/images/P3220857.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 238