• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Основні зміни в Законі про дошкільну освіту (2017 р.)

Основні зміни в Законі про дошкільну освіту (2017 р.)

2017-12-06

Зміни до Закону України «Про дошкільну освіту» визначені в Прикінцевих та перехідних положеннях Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VIII.

Побіжно можна зауважити на таких основних нововведеннях: замінено словосполучення: – «дошкільний навчальний заклад» на «заклад дошкільної освіти» – «навчально-виховний процес» на «освітній процес», посада керівника закладу дошкільної освіти — «директор». Уточнено вікову періодизацію, доповнено форми здобуття дошкільної освіти, дітей приймають у заклад з одного року (було з 2-х місяців); комплектування груп відбувається лише за віковими ознаками (були ще сімейні та родинні); річний план роботи закладу не погоджують з управлінням освіти, режим роботи закладу не погоджують з органами управління освітою та охорони здоров’я.

П’ять статей викладено у нових редакціях: 13-ту — «Установчі документи суб'єктів освітньої діяльності у сфері дошкільної освіти»; 20-ту — «Управління та громадське самоврядування закладу дошкільної освіти» (оновлені повноваження педагогічної ради); 21-шу — «Державний нагляд (контроль) у сфері дошкільної освіти»; 22-гу — «Базовий компонент дошкільної освіти»; 23-тю — «Освітня програма».

Джерело: https://www.pedrada.com.ua/question/279-yak-osnovn-zmni-v-zakon-pro-doshklnu-osvtu

Кiлькiсть переглядiв: 285