• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми: «Створення розвивального середовища для формування предметних і ключових компетентностей в учнів початкової школи»

Засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми: «Створення розвивального середовища для формування предметних і ключових компетентностей в учнів початкової школи»

2017-12-13

/Files/images/сайт 232.jpg

12.12.2017 р. на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» відбулося засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми: «Створення розвивального середовища для формування предметних і ключових компетентностей в учнів початкової школи» (керівник Тіхонова Н.Г.).

У роботі обласної творчої лабораторії брали участь: Тіхонова Н.Г., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, та Чернецька О.Г., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

На засіданні розглядалися такі питання:

1. Шляхи удосконалення фахової майстерності вчителів початкових класів в умовах реформування освітянської галузі.

2. Інтегроване навчання: тематичний та діяльнісний підходи в освітньому процесі нової української школи.

3. Співпраця з батьками в освітньому процесі сучасної початкової школи.

Під час засідання творчої лабораторії був організований «круглий стіл» з проблеми «Створення розвивального середовища для формування предметних компетентностей в учнів початкової школи», на якому було обговорено коло питань щодо предметних компетентностей як сукупності знань, умінь та характерних якостей, що дають змогу учневі автономно виконувати певні дії у межах конкретного предмету для розв’язання навчальної проблеми (завдання, ситуації).

Шумейко Ю.М., учитель початкових класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 Світловодської міської ради, ознайомила присутніх з планами ефективної організації освітнього середовища та презентувала інноваційні підходи до методичного забезпечення нової української школи. Лисенко О.М., учитель початкової школи Маловисківської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ступенів Маловисківської районної ради, представила ефективні форми роботи з батьками. Опрацювання даної проблеми уможливило визначити учасниками творчої лабораторії переваги партнерства у роботі з батьками в освітньому процесі початкової школи.

Всі учасники обласної творчої лабораторії отримали завдання для опрацювання до наступного засідання: скласти теоретичне обґрунтування створення розвивального середовища для формування предметних та ключових компетентностей, розробити систему вправ з певного предмету з обов’язковим використанням навчальних завдань для розвитку особистості до життя в суспільстві.

Інформацію підготувала: старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук Тіхонова Наталія Георгіївна

Кiлькiсть переглядiв: 262