• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Про проведення тренінгу з метою підготовки тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти Кіровоградської області, які навчатимуть учнів 1-х класів у 2018/2019 навчальному році

Про проведення тренінгу з метою підготовки тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти Кіровоградської області, які навчатимуть учнів 1-х класів у 2018/2019 навчальному році

2018-02-20

/Files/images/Головна20.02.jpg

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.01.2018 р. №34 «Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи» продовжено підготовку тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти Кіровоградської області, які навчатимуть учнів 1-х класів у 2018/2019 навчальному році.

14-15 лютого 2018 року на базі комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання № 25 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання "Ліра" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області було проведено дводенний тренінг з метою підготовки тренерів для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти Кіровоградської області, які навчатимуть учнів 1-х класів у 2018/2019 навчальному році.

У проведенні тренінгу брали участь:

Кондратова Вікторія Вадимівна, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», кандидат педагогічних наук, координатор та тренер освітнього проекту «Нова українська школа»;

Тіхонова Наталія Георгіївна, старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», кандидат педагогічних наук, тренер освітнього проекту «Нова українська школа».

Розглядалися такі питання:

1. Інтерактивні методи навчання дорослої аудиторії.

2. Навчання дорослих з опорою на власний досвід. Навчальні кейси..

3. Урахування групової динаміки в процесі навчання.

4. Педагогіка партнерства: сутність, основні принципи.

5. Методика використання елементарних ресурсів для підготовки вчителів початкових класів до реалізації Концепції «Нова українська школа».

6. Особливості викладання навчальних предметів інтегрованого курсу «Я досліджую світ».

7. Критичне мислення.

8. Гра по-новому – навчання по іншому з LEGO.

Під час проведення тренінгу було висвітлено та опрацьовано особливості реалізації освітнього проекту «Нова українська школа» в умовах інтегрованого та діяльнісного підходів до розвитку особистості молодшого школяра, виявлено ефективні індивідуальні, групові та колективні форми роботи зі школярами. Як зазначили учасники тренінгу, – проведення заходу в одній із пілотних шкіл Кіровоградської області − це унікальна нагода познайомитись, обмінятись досвідом з кращими практиками та ідеями щодо організації освітнього процесу в умовах запровадження Нової української школи.

Всі педагогічні працівники, які брали участь у тренінгу, завершили навчання успішно.

Учасники заходу щиро вдячні директору комунального закладу "Навчально-виховне об'єднання № 25 "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання "Ліра" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області Лілії Петрівні Матяшовій та заступникові директора з навчально-виховної роботи Аді Миколаївні Левшун за чітко структуровану та продуману організацію заходу. Висловлюємо вдячність педагогічному колективу за творчий підхід до розкриття інтегративного підходу в організації освітнього процесу, що дозволяє реалізувати завдання, визначені проектом Державного стандарту початкової загальної освіти.

Інформацію підготувала: старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук Тіхонова Наталія Георгіївна.

Кiлькiсть переглядiв: 367