• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання круглого столу з керівниками закладів дошкільної освіти на тему «Цінності у дошкіллі України та Німеччини: пріоритети та механізми формування»

Засідання круглого столу з керівниками закладів дошкільної освіти на тему «Цінності у дошкіллі України та Німеччини: пріоритети та механізми формування»

2018-11-28

/Files/images/Головна круглий стіл.JPG

27 листопада 2018 року відбулось засідання круглого столу з керівниками закладів дошкільної освіти на тему «Цінності у дошкіллі України та Німеччини: пріоритети та механізми формування», який проводився за підтримки програми «Зміцнення взаємодії з громадянським суспільством країн Східного партнерства» та Міністерства Закордонних справ Німеччини. Організатором круглого столу став директор МБО «Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти» Віктор Громовий.

Привітали учасників круглого столу Громовий В.В, директор МБО «Центр тестових технологій і моніторингу якості освіти», та Тарапака Н.В., завідувач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.

Учасниками (34 особи) заходу стали керівники закладів дошкільної освіти та працівники кафедри дошкільної та початкової освіти (Гагаріна Н.П., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук, Скуренко С.Л., методист кафедри).

Засідання ґрунтувалось на знайомстві з системою роботи в закладах дошкільної освіти Німеччини та обговорення фільму щодо визначення і порівняння цінностей у Німеччині та Україні. Значимим став виступ Громового В.В., який будувався на розгляді змісту поняття «три кити» сучасної ціннісноорієнтованої педагогічної системи закладу дошкільної освіти, а саме:

- свобода вибору і самостійність;

- довіра;

- повага до індивідуальності, толерантність.

Яскравої поінформованості учасникам додала можливість перегляду фотозвіту про відвідування закладів дошкільної освіти м. Дортмунда.

Отже, учасники круглого столу розглянули і обговорили питання щодо формування умінь у педагогів прищеплювати дитині смак, любов до свободи та вміння користуватися своєю свободою; культивувати довіру вихователів до дитини й довіру дитини до вихователів; уміння реалізації на практиці права дошкільнят на повагу до їх індивідуальності, забезпечення розвитку індивідуальності дитини через дотримання її прав та поваги до неї.

Керівники закладів дошкільної освіти висловлюють вдячність організаторам за створені комфортні умови для проведення заходу, можливість ознайомитися з дошкіллям Німеччини, новими цікавими фактами, ідеями, методами роботи, що спонукає до роздумів та можливого коригування цінностей побудови системи дошкільної освіти в Україні.

Інформацію підготувала Гагаріна Н.П., старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук.

/Files/images/Круглий стіл 1.JPG/Files/images/Круглий стіл 2.JPG/Files/images/Круглий стіл 3.JPG/Files/images/Круглий стіл 4.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 202