• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з авторами підручників для Нової української школи

Зустріч з авторами підручників для Нової української школи

2019-02-25

/Files/images/Головна.jpg

18 та 21 лютого 2019 року на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» кафедрою дошкільної та початкової освіти було проведено зустріч здобувачів освіти курсів підвищення кваліфікації учителів початкових класів з авторським колективом підручників для Нової української школи, що розроблені відповідно до чинної Типової освітньої програми та Державного стандарту початкової освіти (2018 р.). під керівництвом академіка О.Я.Савченко.

18 лютого 2019 року перед педагогічними працівниками виступила Захарійчук Мар՚яна Дмитрівна, автор навчально-методичного комплекту «Українська мова. Буквар» (підручник у 2-х частинах), «Українська мова» (посібник на інтегрованій основі читання-письмо»), «Зошит з навчання грамоти та розвитку мовлення» (у 2-х частинах) та «Я умію, можу, працюю самостійно» (посібник). Науковець наголосила, що навчальний матеріал зазначеного НМК забезпечує реалізацію завдань змістових ліній програми і спрямований на формування предметних (лексичних, фонетичних, комунікативних, діамонологічних, художньо-мовленнєвих, каліграфічних, орфографічних) і ключових компетентностей. Навчальний зміст видань уможливлює чергування колективних, індивідуальних форм роботи, моніторинг навчальних досягнень учнів.

21 лютого 2019 року у продовження розкриття основних засад упровадження концепції «Нова українська школа» автори підручника «Я досліджую світ» (підручник для 1 класу закладів загальної середньої освіти (у 2-х частинах) Андрусенко Ірина Володимирівна, Котелянець Наталка Валеріївна, Вдовенко Вікторія Віталіївна презентували свої напрацювання.

Науковці наголосили на тому, що навчальний зміст у представленому підручнику базується на принципах інтеграції, критичного мислення, педагогіці партнерства.Такий підхід сприятиме різнобічному розвиткові особистості дитини та її світоглядних орієнтацій за допомогою засобів предметно-перетворювальної діяльності, формуванню інформативної, проектно-технологічної та інших ключових компетентностей, необхідних для розв’язання життєвих проблем у взаємодії з іншими.

Педагоги області відзначили актуальність висвітленої проблематики та наголосили на практичній спрямованості отриманої інформації.

Інформацію підготувала старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти, кандидат педагогічних наук Тіхонова Н.Г.

/Files/images/видав1.jpg/Files/images/видав2.jpg/Files/images/видав3.jpg/Files/images/видав4.jpg/Files/images/видав5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 200