• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласна творча лабораторія з проблеми "Виховання ціннісного ставлення до людини у молодших школярів у навчально-виховному процесі"

Обласна творча лабораторія з проблеми "Виховання ціннісного ставлення до людини у молодших школярів у навчально-виховному процесі"

2014-04-03

/Files/images/tvorcha_laboratorya/1.JPG

17 березня 2014 року на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» відбулося засідання обласної творчої лабораторії з проблеми «Виховання ціннісного ставлення до людини у молодших школярів у навчально-виховному процесі», керівник Третяк Ольга Петрівна.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/2.JPG

Відкрила засідання творчої лабораторії завідувач кафедри ДПО Тарапака Н.В., кандидат педагогічних наук, доцент. Вона виступила з доповіддю «Ціннісне ставлення до людини у сучасних реаліях».

/Files/images/tvorcha_laboratorya/3.JPG

Лисенко О.М. - учитель початкових класів Маловисківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 провела тренінг «Виховання ціннісного ставлення до людини у вчителя».

Гельбак А.М., старший викладач кафедри ППКО, кандидат психологічних наук, ознайомила учасників з ефективними методиками групової взаємодії: створення команди і комунікації.

Третяк О.П., старший викладач кафедри ДПО, поділилася досвідом організації позакласних заходів та діагностичних засобів з виховання ціннісного ставлення до людини в учнів 1 – 4 класів. Вона наголосила, що учитель має не лише дати освіту, але й підтримати, людське в людині, володіти високими моральними якостями, ґрунтовними знаннями, педагогічними технологіями, а також постійно підвищувати свій фаховий рівень, що необхідний у практичній діяльності.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/4.JPG

Продовжила роботу творча лабораторія у НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів №34 – економіко-правовий ліцей «Сучасник» - ДЮЦ» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/5.JPG

Ануфрієв В.С., директор НВК, розповів присутнім про навчальний заклад, його традиції та досягнення.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/6.JPG

Катренко А.М., заступник директора з навчально-виховної роботи, провела екскурсію шкільним музеєм, поділилася досвідом організації роботи навчального закладу з морально-етичного виховання.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/7.JPG

/Files/images/tvorcha_laboratorya/8.JPG

Під час засідання творчої лабораторії відбувся «круглий стіл» на якому розглянули «Основні правила взаємодії сім’ї та школи у вихованні ціннісного ставлення до людини у молодших школярів». У ході обговорення учасники ділилися досвідом роботи з виховання ціннісного ставлення до людини в учнів 1 – 4-их класів ( Лисиціна Г.О., Кудря П.В.).

/Files/images/tvorcha_laboratorya/9.JPG

Вчитель початкових класів Будяк Т.Д. разом з учнями здійснила уявну подорож до казкової країни «Доброта». Учні 2 - В класу та всі присутні переконалися у тому, що:

В житті усім потрібна дружба:

І для розваг, і для журби, й для служби.

Із другом легше в світі жити,

Але й дружити треба вміти.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/10.JPG

На усіх учасників творчої лабораторії особливе враження справив відкритий виховний захід, який підготували вчителі початкових класів Кривошея А.В. та Німченко Н.В. з учнями 4-их класів на тему: «Добро. Кожна людина робить свій вибір». Під час заходу учні отримали певні знання про можливі виходи з різних життєвих ситуацій, вчилися давати визначення поняттям: «доброта», «добра душа», «добра людина», «доброзичливість», «душевна щедрість»: тренувалися в умінні сприймати і розуміти іншу людину, у культурі спілкування.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/11.JPG

/Files/images/tvorcha_laboratorya/12.JPG

Усі учасники творчої лабораторії у процесі педагогічного дослідження та обговорені на «круглому столі» дійшли висновків, що спеціально організована, цілеспрямована підготовка вчителя до виховання в молодших школярів ціннісного ставлення до людини є актуальною й необхідною. Тому слід дбати не лише про моральний зміст навчального матеріалу, але й про педагогічні технології, що дають змогу здійснити взаємозв’язок моральних знань та уявлень, отриманих на уроці, зі щоденною життєдіяльністю школярів, що формує досвід моральної поведінки.

/Files/images/tvorcha_laboratorya/DSC04505.JPG

Учителі висловили щиру вдячність кафедрі ДПО КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», адміністрації школи та педагогічному колективу НВК «ЗОШ І – ІІІ ступенів №34 – економіко-правовий ліцей «Сучасник» - ДЮЦ» за організацію та проведення цікавого, змістовного засідання обласної творчої лабораторії.

Як відновити незбережений документ Word

Кiлькiсть переглядiв: 147