• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання творчої групи учителів музичного, образотворчого мистецтва та художньої культури

Засідання творчої групи учителів музичного, образотворчого мистецтва та художньої культури

2015-04-28

28.04.2015 р. відбулося засідання творчої групи учителів музичного, образотворчого мистецтва та художньої культури з проблеми: «Формування та розвиток ключових і предметних компетентностей учнів у ході реалізації освітньої галузі «Мистецтво» Державного стандарту початкової загальної освіти та Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».

Науковий керівник творчої групи – Кондратова В.В., доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидат педагогічних наук.

Керівник – Черненко С.В., методист навчально-методичної лабораторії гуманітарно-естетичних дисциплін.

/Files/images/2015428115401.jpg

Засідання проходило на базі КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та Кіровоградського обласного художнього музею.

На засіданні розглядалися такі питання:

1. Діяльнісний підхід до викладання художньо-естетичних дисциплін – ключ до реалізації завдань освітньої галузі «Мистецтво».

2. Дидактичні умови розвитку творчої компетентності учнів засобами образотворчого мистецтва.

3. Організаційно-педагогічні умови проведення уроків з предмету «Мистецтво» у загальноосвітньому навчальному закладі.

Педагогічні працівники області мали змогу побачити зразок проведення музейних уроків (урок музичного та образотворчого мистецтва з теми: «Музика природи», предмет «Мистецтво»), у проведенні якого сприяв Кіровоградський обласний художній музей. Урок музичного мистецтва проводила учитель музичного мистецтва загальноосвітньої школи І ступеня «Мрія» Кіровоградської міської ради Калашнікова Олена Вікторівна; урок образотворчого мистецтва проводила доцент кафедри дошкільної та початкової освіти Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, кандидат педагогічних наук, учитель образотворчого мистецтва загальноосвітньої школи І ступеня «Мрія» Кіровоградської міської ради Кондратова Вікторія Вадимівна; екскурсію «Музика природи в картинах видатних українських художників. Реалістичний та декоративний пейзажі» проводив Кімнатний Анатолій Дмитрович.

У рамках засідання творчої групи було проведено круглий стіл з проблеми: «Особливості проведення уроків з предметів «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво» у 4, 7 класах відповідно до нових Державних стандартів та «Художня культура» у 9-11 класах загальноосвітнього навчального закладу».

Висловлюємо щиру подяку за співпрацю директору Кіровоградського обласного художнього музею Ткаченко Тетяні Олександрівні, завідуючій відділом науково-просвітницької роботи Степанок Олені Валентинівні, завідувачу картинною галереєю «Світ і Вітчизна Петра Осовського» Кімнатному Анатолію Дмитровичу, а також директору загальноосвітньої школи І ступеня «Мрія» Титаренко Лілії Станіславівні та вчителям, які брали участь у проведенні уроків.

Кiлькiсть переглядiв: 150