• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми «Формування предметних та ключових компетентностей молодших школярів у засвоєнні змісту початкової загальної освіти»

Засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми «Формування предметних та ключових компетентностей молодших школярів у засвоєнні змісту початкової загальної освіти»

2015-11-19

/Files/images/мала виска головна.JPG

На виконання п.106 додатка до наказу директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації від 08.12.2014 р. № 471 «План проведення обласних науково-методичних заходів, конференцій, семінарів, засідань творчих груп, занять шкіл творчого вчителя, педагогічної майстерності, майстер-класів, тренінгів тощо у 2015 році» 16-17 листопада 2015 року відбулося засідання творчої лабораторії учителів початкових класів з проблеми «Формування предметних та ключових компетентностей молодших школярів у засвоєнні змісту початкової загальної освіти».

Перший день засідання відбулося на базі Маловисківської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ступенів Маловисківської районної ради (директор Шусь І.С.) за сприянням начальника відділу освіти Маловисківської райдержадміністрації Шпак А.В., завідувача РМК Кислякової В.Ф., методиста РМК з дошкільної та початкової освіти Шведенко Л.О.

Розпочалося засідання з презентування роботи методичного кабінету у формуванні якісних освітніх послуг (Кислякова В.Ф.) та висвітлення шляхів удосконалення фахової майстерності вчителів початкових класів в умовах реформування освітянської галузі (Шведенко Л.О.).

Про важливість формування предметних та ключових компетентностей у молодших школярів в процесі впровадження Державного стандарту початкової загальної освіти наголосила старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», кандидат педагогічних наук Тіхонова Н.Г.

Учасники творчої лабораторії відвідали уроки учителів початкових класів Нехаєнко І.В. (урок математики в 2-му класі) та Лисенко О.М. (урок літературного читання в 3-му класі), взяли участь у тренінгу з проблеми «Формування предметних компетентностей у молодших школярів в умовах розвитку креативного потенціалу педагога» (Лисенко О.М., вчитель-методист). Після завершення засідання творчої лабораторії учасники відвідали арт-студію «Художня майстерня» (Романенко Л.Б., Коробко А.В., Ткченко Ж.А.).

Під час підведення підсумків засідання творчої лабораторії на базі Маловисківської ЗШ №3 І-ІІІ ступенів члени творчої лабораторії відмітили про належний навчально-методичний рівень викладання у початковій школі та наголосили про важливість проведення тренінгу як засобу підвищення фахової майстерності педагогів.

Другий день засідання творчої лабораторії відбулося на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

На засіданні розглядалися питаннякомпетентнісного підходу до оволодіння молодшими школярами загальнонавчальними вміннями і навичками на уроках в початковій школі. Під час роботи в секціях учасники обласної творчої лабораторії презентували дібраний і систематизований навчально-методичний матеріал, що висвітлює теоретичне обґрунтування важливості формування предметних та ключових компетентностей у молодших школярів. На підтвердження цього кожним учасником було представлено систему уроків з певного предмету з обов’язковим використанням інформаційно-комунікаційних технологій та інтернет-ресурсами.

Під час засідання творчої лабораторії був організований «круглий стіл» з проблеми «Застосування компетентнісного підходу до викладання предметів у початкових класах шляхом впровадження інноваційних технологій навчання» на якому було обговорено коло питань щодо предметних компетентностей як сукупності знань, умінь та характерних якостей, що дають змогу учневі автономно виконувати певні дії у межах конкретного предмету для розв’язання навчальної проблеми.

Кафедра дошкільної та початкової освіти, учасники творчої лабораторії учителів початкових класів висловлюють щиру подяку відділу освіти Маловисківської райдержадміністрації, педагогічному колективу Маловисківської загальноосвітньої школи № 3 І-ІІІ ступенів за високий рівень підготовки, професіоналізм та творчий підхід в організації та проведенні заходу.

/Files/images/мала виска 1.jpg/Files/images/мала виска 2.JPG/Files/images/мала виска 3.JPG/Files/images/мала виска 4.JPG/Files/images/мала виска 5.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 185