• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Проведення практикумів для вчителів 2-4 класів, які реалізують освітню програму початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»

Проведення практикумів для вчителів 2-4 класів, які реалізують освітню програму початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»

2021-01-30

/Files/images/інт.png

Для вчителів початкових класів, які реалізують освітню програму початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» у закладах загальної середньої освіти були проведені заплановані практикуми:

з проблеми:«Методичний супровід організації освітнього процесу в 2 класі початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»27.01.2021;

з проблеми: «Методичний супровід організації освітнього процесу в 3 класі початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»20.01.2021;

з проблеми: «Методичний супровід організації освітнього процесу в 4 класі початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»21.01.2021.

27 січня для вчителів 2-4 класів, які реалізують освітню програму початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» у закладах загальної середньої освіти Кіровоградської області, у рамках практикуму «Методичний супровід організації освітнього процесу в 2 класі початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України», відбулося відкрите онлайн-засідання учасників на тему «Теоретико-методологічні та методичні основи викладання предметів математичної освітньої галузі у 2-4 класах за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України».

У заході взяли участь:

- Людмила БУЛАХОВА, заступник керівника Проєкту з якості освіти, заступник директора з навчально-виховної роботи Харківської гімназії №169, учитель-методист;

- Олена ПОЛОВЕНКО, координатор проєкту у Кіровоградській області, завідувач обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

У процесі обговорення запланованих питань учасники заходу підкреслили важливість формування у здобувачів освіти цілісного сприйняття навчального матеріалу, необхідність створення ефективного освітнього середовища для формування в учнів початкових класів ключових і предметних компетентностей. Було наголошено на дотриманні вчителями методичних рекомендацій щодо викладання математичної освітньої галузі у 2-4 класах науково-педагогічного проєкту. Акцентувалась увага на запровадженні професійного стандарту вчителя та його ролі у підвищенні професійного зростання педагога.

Під час проведення практикумів здобувачі мали можливість ознайомитись із онлайн-презентаціями, обговорити розроблені колегами навчальні матеріали та відео-уроки з математики, самостійно виконати математичні завдання підвищеної складності, що запропоновані учням для розв’язання у НПП «Інтелект України».

Педагогічні працівники отримали відповіді на запитання щодо реалізації освітньої програми з метою формування математичної та інших ключових компетентностей, розкриття наскрізних математичних змістових ліній, упровадження алгоритмізації освітнього процесу та використання на уроках в початкових класах інноваційних технологій.

Хочеться відзначити відкритість керівників Проєкту та подякувати їм за професіоналізм, розуміння актуальності висловлених вчителями проблем і пропозицій та надання вчасної методичної підтримки. Бажаємо процвітання і нових здобутків у творчих пошуках та сподіваємося на подальшу співпрацю. А учасникам заходу дякуємо за активність, плідну творчу роботу, відкритість до обміну ідеями й поглядами, творчий підхід під час виконання практичних завдань.

Олена ЧЕРНЕЦЬКА, керівник практикумів з проблеми: «Методичний супровід організації освітнього процесу в 2-4 класах початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України», старший викладач кафедри дошкільної та початкової освіти комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Кiлькiсть переглядiв: 153