• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Навчання вчителів початкових класів за програмами підвищення кваліфікації у 2021 році

Навчання вчителів початкових класів за програмами підвищення кваліфікації у 2021 році

2021-02-08

Відповідно до наказу начальника управління освіти і науки Кіровоградської обласної державної адміністрації від 26.10.2020 № 359-од «Про підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2021 році» на виконання п. 10 плану-графіку навчання за програмами підвищення кваліфікації у 2021 році (Додаток 1) з 08.02 по 19.02.2021 року було здійснено навчання учителів початкових класів за програмою: «Формування вчителями початкових класів спільних для ключових компетентностей вмінь (творчість, ініціативність, вміння конструктивно керувати емоціями, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми, здатність співпрацювати з іншими людьми)».

Згідно затвердженого навчально-тематичного плану навчання здобувачів здійснено за трьома модулями: соціально-гуманітарним, професійним та діагностико-аналітичним. Під час навчання було проведено 28 лекційних та 44/10 практичних занять (72 год.).

На заняттях здобувачі освіти набували знань з питань становлення та розвитку початкової освіти в її компетентнісно-цінних вимірах, окреслювали шляхи формування спільних для ключових компетентностей умінь в учнів початкових класів у контексті оновлення змісту початкової освіти, удосконалювали вміння щодо використання та розроблення навчальних матеріалів для учнів початкових класів, практики та інструментів оцінювання у початкових класах закладів загальної середньої освіти, інклюзивної освіти, інфомедійної грамотності тощо.

Можна констатувати, що 44 здобувачі освіти на належному рівні отримали знання з питань означених навчанням за програмою підвищення кваліфікації учителів початкових класів.

Науковий керівник Наталія ТІХОНОВА

Керівник Олена ЧЕРНЕЦЬКА

Кiлькiсть переглядiв: 136