• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • «Методичний супровід організації освітнього процесу у 3 класі початкової школи» для вчителів початкових класів Кіровоградської області, які працюють за освітньою програмою початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»

«Методичний супровід організації освітнього процесу у 3 класі початкової школи» для вчителів початкових класів Кіровоградської області, які працюють за освітньою програмою початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України»

2020-02-07

/Files/images/8гол.jpg

06 лютого 2020 р. на базі комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 - дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області» кафедрою дошкільної та початкової освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» (завідувач Тарапака Н.В.) проведено практикум №2 з проблеми «Методичний супровід організації освітнього процесу у 3 класі початкової школи» для вчителів початкових класів Кіровоградської області, які працюють за освітньою програмою початкової школи науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» у закладах загальної середньої освіти (керівник Чернецька О.Г., координатор НПП «Інтелект України» в Кіровоградській області Половенко О.В.).

У рамках практикуму були висвітлені теоретико-методологічні та методичні основи викладання української мови в 3 класі за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України». Обговорено питання організації навчальної діяльності на уроках української мови для формування навички читання, знань про мову та мовлення, розвитку грамотного письма в учнів 3 класу в межах НПП «Інтелект України».

Під час практичної частини здобувачі освіти мали можливість бути учасниками уроку української мови за темою «Прикметник. Ступені порівняння прикметників», проведеного Тетяною Іванівною Стояновою. Варто відзначити змістовну насиченість уроку та різноманітні форми організації навчальної діяльності.

У ході теоретичної частини було обговорено технологічну карту поліфункціонального уроку у науково-педагогічному проєкті «Інтелект України».

Учителі мали можливість поділитися досвідом з таких питань:

– шляхи формування ключових компетентностей учнів початкових класів на уроках української мови;

– удосконалення усних видів мовленнєвої діяльності, пов’язаних з писемним мовленням;

– розвиток в учнів орфоепічних, лексичних, граматичних, правописних і стилістичних умінь;

– упровадження в освітній процес інноваційнихтехнологій навчання;

– застосування візуальних, аудіальних, аудіовізуальних, автоматизованих та кін естетичних дидактичних засобів на уроках у початковій школі;

– удосконалення технік проведення технологічних вправ у межах НПП «Інтелект України».

Учасники заходу отримали методичні рекомендації щодо основ викладання української мови в 3 класі, здійснення аналізу та самоаналізу уроку за технологічною картою у межах науково-педагогічного проєкту «Інтелект України».

Організатори заходу та здобувачі освіти висловлюють вдячність Олені Василівні Яровій, керівнику комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 26 – дошкільний навчальний заклад – дитячий юнацький центр «Зорецвіт» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»», та педагогічному колективу закладу, команді НПП «Інтелект України» за створення комфортних умов під час проведення заходу.

/Files/images/10602.jpg/Files/images/20602.jpg/Files/images/40602.jpg/Files/images/30602.jpg/Files/images/60602.jpg/Files/images/50602.jpg/Files/images/70602.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 183